Groene Euro's Scoren

Groene Euro’s Scoren

Een lagere energierekening houdt uw clubkas in een gezonde conditie!

Euro-GroenBij veel sportverenigingen met een eigen accommodatie vormt de energierekening een forse kostenpost. Met het verduurzamen van de accommodatie zijn zowel op korte, als op de lange termijn interessante besparingen mogelijk.

De provincie Overijssel heeft forse ambities op het vlak van duurzaamheid, en met name op het gebied van energie.

Met het project Groene Euro’s Scoren willen we  sportverenigingen ondersteunen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Het accent ligt daarbij op energiebesparing en duurzame energieopwekking (zonnepanelen, houtpelletkachels etc). De insteek hierbij is te werken aan een win-win situatie: energie besparen en/ of -opwekken = geld besparen.

Om sportverenigingen te ondersteunen en faciliteren is het project Groene Euro’s Scoren opgezet.

Speerpunt van het project is:

De energiescan voor sportverenigingen

De door de provincie gesubsidieerde energiescan brengt het energieverbruik van uw vereniging in beeld en geeft concreet advies met welke maatregelen u energie, en dus geld kunt besparen. De energiescan wordt uitgevoerd door een energieadviseur. Met het energieadvies kunt u gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen van de provincie, waaronder de ‘Geld-terug-actie’ en de Energielening Ondernemingen.

Met ingang van 4 januari 2016 kan zelfs subsidie worden ‘gestapeld’ door ook gebruik te maken van de nieuwe landelijke subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ die op 1 september jl. is gepubliceerd.
Deze nieuwe regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Ook wordt het mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investering kunnen doen.

Ga voor meer informatie naar de webpagina:
Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties

Voorbeelden & Ontwikkelingen

Lees hier meer over de succesvolle aanpak van het verduurzamen van de sportaccommodatie door sportverenigingen die u reeds voorgingen en ontwikkelingen die daarbij kunnen helpen.

Experts aan het woord