Groene Euro's Scoren

Meten

Om sportverenigingen te stimuleren en te faciliteren bij duurzaamheid, heeft de provincie een energiescan ontwikkeld voor sportverenigingen. De energiescan is een handig middel. Het geeft inzicht in uw energieverbruik en de besparingsmogelijkheden. Het gaat dan om concrete besparingsadviezen met een terugverdientijd korter dan 5 jaar. Een ander voordeel is, dat u in het geval van renovatie of grote investeringen in energiemaatregelen, gebruik kunt maken van interessante financiële regelingen van de provincie Overijssel.

De kosten van de energiescan zijn normaal gesproken € 450, maar door een subsidie van de provincie Overijssel kan deze voor € 250 (incl. BTW € 302,50) worden aangeboden. Uit de praktijk blijkt dat een sportvereniging met een energierekening van € 1.500 de kosten van een energiescan veelal binnen een jaar terugverdient als zij de aanbevolen maatregelen doorvoert.

Als uw vereniging een energiescan wil aanvragen, gaat dat als volgt in zijn werk:

  • Maak een afspraak met een energieadviseur voor het uitvoeren van een energiescan.
  • De energieadviseur maakt met u een afspraak op locatie. Aan de hand van een checklist maakt hij samen met u een rondgang door de accommodatie. Voor het uitvoeren van de scan is het wenselijk dat u kopieën van de jaarafrekening(en) van uw energieverbruik meeneemt en, als die beschikbaar zijn, de bouwtekeningen.

Voorbeelden & Ontwikkelingen

Lees hier meer over de succesvolle aanpak van het verduurzamen van de sportaccommodatie door sportverenigingen die u reeds voorgingen en ontwikkelingen die daarbij kunnen helpen.

Experts aan het woord