Groene Euro's Scoren

Nieuwsbericht

Negen winnaars Nuon nuonClubcompetitie 2016 bekend

Een lagere energierekening, zodat er meer geld overblijft voor de sport. Dat was de inzet van de derde editie van de Nuon Club Competitie, de landelijke energiebespaarwedstrijd voor sportclubs. Vanaf vandaag mogen negen sportclubs zich officieel de winnaar noemen. Zij ontvangen elk 10.000 euro. Eén van de clubs komt uit Overijssel: DOS Kampen.

Donderdag 27 oktober maakte de jury de vijftig genomineerden bekend voor de finale. De talloze aanmeldingen kwamen uit het hele land. De jury werd gevormd door onder meer sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As en Nuon-CEO Peter Smink. Zij selecteerden de vijftig inzendingen op basis van de creativiteit en de energie die erin gestoken is. Tot woensdag 16 november kon er worden gestemd door het publiek. De ruim zestigduizend stemmen – uit binnen- en buitenland – zijn inmiddels geteld. De negen sportclubs die de meeste stemmen kregen, zijn uitgeroepen tot winnaars. Dit zijn:

  • A.A.S.R. Skøll – Amsterdam (Roeien)
  • Atletiekvereniging AVA’70 – Aalten (Atletiek)
  • AV Heerenveen – Heerenveen (Atletiek)
  • DOS Kampen – Kampen (Voetbal)
  • DSS Handbal – Heemskerk (Handbal)
  • Manege De Ruif – Amsterdam (Paardensport)
  • Scouting Dutmella – Son en Breugel (Scouting)
  • V.V. De Meern – De Meern (Voetbal)
  • VV Gersloot – Heereneen (Voetbal)

De negen winnende inzendingen zijn te bekijken op nuon.nl/club.

Prijsuitreiking en energieadvies
De negen winnaars krijgen op zaterdag 19, zaterdag 26 óf zondag 27 november bezoek van de jury. Dan wordt de prijs op feestelijke wijze uitgereikt door jurylid Naomi van As of Toine van Peperstraten, of tijdens de opnames van Piets Weerbericht. Alle vijftig finalisten van de Nuon Club Competitie krijgen bovendien een gratis energieadvies, waarbij de energiehuishouding van de vereniging gedetailleerd in kaart wordt gebracht. Met de aanbevelingen uit het advies kunnen de sportclubs aan de slag om zelf de energierekening omlaag te brengen.

Voorbeelden & Ontwikkelingen

Lees hier meer over de succesvolle aanpak van het verduurzamen van de sportaccommodatie door sportverenigingen die u reeds voorgingen en ontwikkelingen die daarbij kunnen helpen.

Experts aan het woord