Groene Euro's Scoren

Subsidieregelingen

 

  • Gaat u renoveren of grote investeringen doen (bijvoorbeeld in LED veldverlichting, hout pelletkachel), dan kunt u gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen van de provincie Overijssel. Denk daarbij aan de Geld-terug-actie en de Energielening Ondernemingen. Let op: dit kan alléén als u een energiescan heeft laten uitvoeren!
    Met ingang van 4 januari 2016 kan zelfs subsidie worden ‘gestapeld’ door ook gebruik te maken van de nieuwe landelijke subsidieregeling ‘Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties’ die op 1 september jl. is gepubliceerd. De provincie zal bij verlening en vaststelling van de provinciale subsidie toetsen of u voldoet aan de-minimisverordening. Dit betekent o.a. dat de totale subsidie van het Rijk, van de provincie en eventueel andere subsidies die u heeft ontvangen, niet meer bedraagt dan € 200.000 in drie jaar.
    De nieuwe landelijke regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Ook wordt het mogelijk voor verenigingen om bij de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) een borgstelling te krijgen voor een lening waarmee zij de investering kunnen doen.
    Ga voor meer informatie naar de webpagina: Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties
  • Informeer bij andere sportverenigingen als u bijvoorbeeld de veldverlichting door Led verlichting wilt vervangen, zonnepanelen aanschaffen etc. Informeer naar hun ervaringen, deel kennis en werk samen waar mogelijk, bijvoorbeeld bij de aanschaf van zonnepanelen.
  • Let op!: zonnepanelen – en overigens ook zonneboilers – zijn uitgesloten van subsidie in het kader van de Geld-terug-actie (regeling 8.10 ‘Energiebesparende maatregelen ondernemingen’). Deze subsidieregeling is niet van toepassing op investeringen in nieuwe vormen van energieopwekking.
  • Heeft u vragen en wilt u verder geholpen worden, neem dan contact op met de helpdesk.

Voorbeelden & Ontwikkelingen

Lees hier meer over de succesvolle aanpak van het verduurzamen van de sportaccommodatie door sportverenigingen die u reeds voorgingen en ontwikkelingen die daarbij kunnen helpen.

Experts aan het woord