Groene Euro's Scoren

Voorbeelden & Ontwikkelingen

Onderstaande sportverenigingen lopen voor op het gebied van energiebesparing en de opwekking van nieuwe energie! Dit zijn prachtige voorbeelden van wat met de uitkomsten van een energiescan kan worden bereikt. Daarnaast vindt u hier informatie over ontwikkelingen die verduurzaming in de sport kunnen versterken.


Besparingspotentieel sportverenigingen en schoolgebouwen

In opdracht van de Provincie Gelderland heeft Cailin Partners i.s.m. Duurzaam Verenigen en W/E adviseurs onderzocht wat het energie-besparingspotentieel is van sportaccommodaties en van scholen (primair onderwijs, PO en voortgezet onderwijs, VO) in haar provincie. Lees de rapportage als resultaat van het onderzoek.

Energiebesparing bij biljartverenigingen

Lees de energiebesparende tips over verlichting en verwarming in de informatiefolder van Van den Broek Biljarts.

Slimme Sportparken

Sportparken kunnen groener en duurzamer. Lees hier hoe ‘Smart City’ Amsterdam oplossingen aandraagt, waarmee sportverenigingen zelf aan de slag kunnen om slimmer met hun energie om te gaan en meer uit de club te halen!

Tennisvereniging Beekhuizen – Arnhem

Tennisvereniging Beekhuizen is met een enthousiaste groep leden bezig geweest om haar tennispark te laten uitgroeien tot het meest duurzame tennispark van Nederland. Bekijk meer.

Hockey Club Bully – Oldenzaal

Door een slimme financiële constructie maakt OHC Bully geplaatste zonnepanelen snel rendabel. Lees hier meer.

RKSV De Tukkers – Albergen

Het sportcomplex van de Tukkers in Albergen is een voorbeeldproject voor de inzet van biomassa en zon voor het duurzaam opwekken van warmte. Lees hier meer over hun aanpak.

Voetbalvereniging Berkum – Zwolle en voetbalvereniging Den Ham

Roel van ’t Oever (VV Berkum) en Joop Kleinnijenhuis en Jan Bosch (VV Den Ham) maken zich sterk voor een duurzame sportvereniging. Een lagere energierekening houdt de clubkas immers in een gezonde conditie. Hier ziet, hoort en leest u meer over hun succesvolle aanpak van het verduurzamen van hun sportvereniging.

Voorbeelden & Ontwikkelingen

Lees hier meer over de succesvolle aanpak van het verduurzamen van de sportaccommodatie door sportverenigingen die u reeds voorgingen en ontwikkelingen die daarbij kunnen helpen.

Experts aan het woord