Apeel CFO praat over wereldwijde digitalisering van B2B-betalingen

 

Voor snelgroeiende bedrijven die over de grenzen heen uitbreiden, zijn er wrijvingpunten in overvloed.

 

Er ontstaan ​​nieuwe uitdagingen voor het opereren op internationale schaal, die vaak de aandacht kunnen afleiden van strategische, maar minder urgente initiatieven, zoals backoffice-digitalisering. Voeg een pandemie en mandaten voor werken op afstand toe aan de mix, en de invoering van automatisering van crediteurenadministratie (AP) of de migratie van papieren cheques is misschien wel het verste van de hoofden van CFO’s.

 

Maar in een recent gesprek met PYMNTS legde Bill Strong, financieel directeur bij Apeel Sciences, uit dat de positie van het bedrijf als snelgroeiend technologiebedrijf met een wereldwijde aanwezigheid niet alleen een meer bereidwillige omhelzing van digitale financiële instrumenten mogelijk maakte, maar ook de firma om zich veel sneller aan te passen aan door COVID-19 veroorzaakte volatiliteit.


 

Dat wil niet zeggen dat een wereldwijd groeiend bedrijf niet zonder uitdagingen is. Zoals Strong uitlegde, heeft de pandemie de digitalisering van het bedrijf en de acceptatie van elektronische betalingen inderdaad versneld. En organisaties moeten globaal denken en toch lokaal handelen bij het maken van deze veranderingen.

 

Digitale groei

 

Apeel is een technologiebedrijf dat leveranciers van verse producten verbindt met een gepatenteerde, op voedsel gebaseerde beschermlaag die de houdbaarheid van producten verlengt en voedselverspilling vermindert.

 

Strong merkte op dat, in tegenstelling tot sommige andere startups waarmee hij in het verleden heeft gewerkt, Apeel geen kortetermijnstrategie heeft. Het bedrijf werkt eerder aan snelle expansie voor de lange termijn, een inspanning die onlangs werd ondersteund door een investeringsronde van $ 250 miljoen die in mei werd aangekondigd.

 

Als onderdeel van die uitbreidingsinspanningen groeit het bedrijf over de grenzen heen en werkt het nu met leveranciers, kruideniers en andere partners in de voedselvoorzieningsketen over vier continenten.

 

Die combinatie van langetermijnvooruitzichten en wereldwijde groei heeft het bedrijf in staat gesteld om een ​​eenvoudiger pad naar werken op afstand te vinden, aangezien het bedrijf al gewend was om samen te werken met individuen op andere fysieke locaties, en om prioriteit te geven aan de adoptie van digitale, geautomatiseerde back-office tools, vooral in de financiële functies.

 

“Omdat we een bedrijf zijn dat hypergroei op wereldschaal doormaakt, worden de handmatige pijnpunten in een systeem weggenomen”, aldus Strong. “Als u in een langzamer tempo schaalt en niet met zoveel entiteiten in verschillende regio’s te maken krijgt, is dat waarschijnlijk niet zo duidelijk. U zou waarschijnlijk langzamere beslissingen nemen om te automatiseren, omdat u gewoon een body kunt toevoegen om de belasting voor de komende paar kwartalen aan te kunnen. ”

 

Het kan op lokaal niveau werken om extra mensen aan te pakken om controles handmatig te verwerken, merkte hij op. Maar wanneer de operaties wereldwijd zijn, wordt het toevoegen van extra personeel op elke locatie al snel een dure en inefficiënte strategie.

 

Check-workflows aanpassen

 

Apeel heeft zwaar geïnvesteerd in geautomatiseerde technologieën, zelfs vóór de pandemie, waarbij Strong opmerkte dat het bedrijf Coupa heeft aangenomen om zijn procure-to-pay-processen te automatiseren en te stroomlijnen, en bezig is met het implementeren van Oracle’s enterprise resource planning (ERP) -software.

 

Digitalisering van B2B-betalingen – zowel inkomend als uitgaand – staat ook bovenaan de lijst voor Apeel, hoewel Strong opmerkte dat papieren cheques onvermijdelijk onderdeel zullen blijven uitmaken van de toeleveringsketen.

 

“We hebben als doel om in de nabije toekomst naar 100 procent digitale betalingen te gaan, maar het kan moeilijk zijn omdat je partners nodig hebt die je op die manier willen betalen”, legde hij uit. “Toch is het de manier waarop de wereld gaat, en het is niet logisch om te wachten op een papieren cheque om te betalen voor een cruciaal apparaat dat in het veld moet zijn om inkomsten te genereren.”

 

Hoewel Apeel al digitale platforms had omarmd die de overgang naar werken op afstand wat minder pijnlijk maakten tijdens de pandemie, waren er enkele veranderingen nodig voor papieren cheques. Vandaag heeft het bedrijf het proces van het routeren van cheques voor goedkeuring en ondertekening door zijn VP of Corporate Finance gedigitaliseerd, een verschuiving waarvan Strong zei dat het waarschijnlijk digitaal zal blijven, zelfs als teams weer op kantoor mogen. Knab Visa Card aanvragen.

 

Denk globaal doe locaal

 

Hoewel er in-house effectieve veranderingen kunnen worden doorgevoerd, hebben B2B-betalingen en modernisering van de financiering vaak niet alleen gevolgen voor Apeel zelf, maar ook voor zijn zakelijke partners in de toeleveringsketen. Dus hoewel het wereldwijd is, heeft het het bedrijf zeker voorbereid op een meer naadloze overgang, maar het heeft ook een extra wrijvingslaag geïntroduceerd in zijn inspanningen om elektronische betalingen te omarmen. American Express platinum aanvragen online.

 

“De uitdaging komt wanneer u regionale of culturele betalingsuitdagingen heeft”, zei Strong. “In Mexico hebben ze bijvoorbeeld een andere verwachting voor overboekingen, documentatie of het gebruik van creditcards. In Nederland kunt u een creditcard niet op dezelfde manier gebruiken als in de Verenigde Staten. U moet uw betalingsbeleid wereldwijd aanpassen, maar u moet ook rekening houden met de lokale en culturele uitdagingen die binnen die systemen kunnen bestaan.tems. ‘

 

Dat ondersteunt een sterkere B2B-relatie, wat een andere belangrijke strategie is om de groei van Apeel op de lange termijn te stimuleren. Er moet een evenwicht worden gevonden tussen het aanmoedigen van partners om deel te nemen aan het moderniseringsproces en het voldoen aan de unieke behoeften van die partners – zelfs als dat betekent betalen met een papieren cheque.

 

Uiteindelijk, aldus Strong, hoopt het bedrijf een bredere impact te hebben op de modernisering van de voedselvoorzieningsketen in het algemeen. Met name deze industrie kan worstelen met verouderde systemen, waardoor bedrijven die als eerste in de technologie staan ​​de kans krijgen om de digitale verschuiving te ondersteunen.

 

“We zitten tussen kwekers en retailers in; ze zijn allebei onze klanten ”, merkte hij op. “Dus we zien een kans om te standaardiseren tussen retailers en leveranciers, om tools en systemen te bieden die in de toekomst processen voor de hele AGF-industrie kunnen stroomlijnen.”